Categoriearchief: Nieuws

Solon speelt weer! Voorstellingen: 15 en 16 oktober

Bestel hier je kaartjes

Groot nieuws! Na ruim drie jaar staat Solon weer op de planken. En wel met hetzelfde stuk dat we van plan waren in 2020 te spelen: een stuk van William Shakespeare uit 1623 – nét geen 400 jaar oud dus.

In de theaterwereld heerst het bijgeloof dat het uitspreken van de titel van ons stuk voor ongeluk zorgt. Er wordt gefluisterd over ‘The Scottish Play,’ met de hoofdpersonages ‘Maccers’ en ‘Lady M.’ Dit vonden wij eigenlijk altijd maar onzin, maar sinds we met dit script bezig zijn en we de titel te pas en te onpas hebben gebruikt, is een pandemie uitgebroken die heel wat ellende heeft veroorzaakt. Er is geen bewijs dat deze feiten met elkaar te maken hebben, maar we nemen het zekere voor het onzekere en hebben ons voorgenomen om nergens in dit bericht de titel van onze nieuwe productie te vermelden.

Hoe dan ook: het wordt weer tijd om je onder te dompelen in een ouderwets lekker theateravondje met je favoriete toneelvereniging. We hebben er enorm veel zin in en staan te popelen om weer op de planken te staan. Dit stuk heeft het allemaal: heksen, koningen, ridders, profeties, eerzucht, geweten, jaloezie, wraak, epische zwaardgevechten en knock-knock-grappen. Something wicked your way comes!

Bestel hier je kaartjes

Poster: Anouk Paap

SOLON STELT VOORSTELLINGEN UIT

Vanwege het coronavirus ziet Solon zich genoodzaakt om onze productie van Macbeth niet ten tonele te brengen op 30 en 31 mei. We hopen jullie snel meer informatie te geven over een alternatieve voorstellingsdatum. Houd onze website en onze Instagram en Facebook in de gaten voor meer informatie.

In sociaal isolement en videovergadering zullen wij de komende tijd noest doorwerken aan onze productie van Macbeth. Daarbij laten we ons inspireren door William Shakespeare zelf, die tijdens zijn quarantaine vanwege de builenplaag King Lear wist te schrijven. Verwacht van ons niet minder spektakel!

Maar boven alles: let goed op jezelf en op elkaar, dan zien we elkaar weer in gezondere tijden!

De kamer wordt weer donker

Aan alles komt helaas een einde. We zijn met veel plezier elke voorstelling van Een Heldere Kamer ingegaan maar het zit er weer op. Wij willen ons publiek en crew bedanken voor een geweldige tijd en hopelijk tot volgend jaar!

Een Heldere Kamer: kaartverkoop geopend

Vanaf nu kun je via deze link kaarten kopen voor Een Heldere Kamer.

Kijk ook naar de trailer.

In de nieuwjaarsnacht van 1932 lijkt er nog weinig aan de hand in het leven van Agnes en haar Berlijnse vriendengroep. In de twee jaar die volgen zullen ze er achter komen dat het dunne laagje beschaving gemakkelijk barst. Er waait een nieuwe wind, een ideologie die hen – kunstenaars, acteurs, homoseksuelen, communisten – als vijanden beschouwt.

Hoe ga je om met jezelf en met anderen op het moment dat het gevoel in je onderbuik begint te knagen? Zijn de gezondheid, geluk en relatieve veiligheid van Agnes en haar vrienden sterk genoeg? En hoe kijken we naderhand terug op deze tijd? Staan we opnieuw aan de vooravond van rampspoed, onwetend over wat komen gaat?

Op 8 en 9 juni 2019 speelt toneelvereniging Solon “EEN HELDERE KAMER” in theater de Berenkuil, Biltstraat 166, Utrecht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kamer_poster-724x1024.jpg

Tekst:Tony Kushner, Anouk Bosch
Regie:Tom Dello
Spel: Zosia Botermans, Marloes van Diffelen, Susanna van Laatum, Jeroen Meijers, David Onland, Rianne Paap, Léjon Saarloos, Erik Visse-Martindale
Poster: Anouk Paap

Wij zijn weer aan!

Kijk dit knusse repetitiekringetje nou! We zijn weer ontwaakt uit onze zomerslaap en sinds lange tijd weer met onze onovertroffen regisseur Tom Dello aan het repeteren. Het script is bijna af, de rollen worden binnenkort verdeeld en wij zijn klaar om er weer een M E G A F A N T A S T I S C H E productie van te maken!!

Volgt u ons trouwens al op Instagram?

Zomerstop

Solon geniet op dit moment van zijn zomervakantie. Vanaf september gaan wij weer vol goede zin werken aan een nieuw project! Benieuwd wat dat gaat zijn? Houd onze facebookpagina en deze website in de gaten! Mochten we op zoek gaan naar nieuwe spelers dan zullen we dat ook via deze weg laten weten!

Fijne zomer en tot op de vloer!!

In de agenda: En toen waren er geen

Yes! Op 2 en 3 juni staat Solon met haar zesde productie in Theater de Berenkuil, Biltstraat 166 in Utrecht.

Dit jaar spelen we op zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond. Voor onze middagvoorstelling geldt een kaartprijs van 10€, in de avond kost een kaartje je 12€.

Tickets zijn te bestellen via onze website onder ‘Kaarten bestellen.’

Repeteren = experimenteren

We zijn inmiddels met ons nieuwe lid Karlijn in volle vaart bezig onze nieuwe productie ‘En Toen Waren Er Geen’ aan het voorbereiden! Repeteren is experimenteren, dus we zijn nog druk bezig het stuk te ontwikkelen.

Zet vast 2 en 3 juni in de agenda, dan staat Solon op de planken in Theater de Berenkuil!

Voor de social media fanaten zijn wij tegenwoordig ook te volgen op Instagram: @toneelvereniging_solon