Wie

..IS SOLON?

REGIE

Tom
Regie (2014-2015, 2017-)
Klein van stuk, groot van baard. Tom is de enige van ons die daadwerkelijk (het beleg op) zijn brood verdient met Solon. Met nog veel meer, trouwens! Tom is afgestudeerd aan de HKU als docerend theatermaker. Zijn passie is Shakespeare. Hij verliet ons in 2015 om zich in Bath op Master-niveau  te specialiseren in Shakespeare en in 2017 keerde hij weer terug op het oude nest. Dit jaar heeft Tom de vrije hand gehad in de stukkeuze – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden.

ACTEURS

Zosia
Acteur (2014-2016, 2019-)
Zosia debuteerde bij Solon in de titelrol van Adel Blank, waar ze Adel Blank speelde in onze productie Adel Blank. Sindsdien heeft ze geschitterd in minstens even imposante rollen als De Vrouw Van De Jager en Jurylid #5. In 2016 is ze gestopt met Solon, omdat ze zo nodig naar de Verenigde Staten moest emigreren – wat de rest hier van vindt, houden we in het midden. Nu Zosia en haar American lover weer zijn neergestreken in het prachtige Maarssen, wist ze niet hoe snel ze zich weer bij ons aan moest sluiten.

Marloes
Acteur (2017-)
Sinds januari 2017 is Marloes lid van Solon. Ze heeft in haar jongere jaren toneel gespeeld en heeft Nederlands en Journalistiek gestudeerd. Tegenwoordig werkt zij bij een groot elektriciteitsbedrijf. In haar vrije tijd doet Marloes duizend dingen: vrijwilligen bij de daklozenopvang, diepzeeduiken, hockeyen en nog 997 andere dingen. Op het toneel is Marloes energiek en expressief. Daarnaast mag Marloes de brokkenpiloot van Solon worden genoemd. Gemiddeld mist zij twee repetities per jaar door een auto-ongeluk – wat de rest hiervan vindt, laten wij in het midden.

Susanna
Voorzitter, acteur (2013-), penningmeester (2013-2018)
Susanna is de geestelijk moeder van Solon. Naast het oprichten van de vereniging heeft ze daarnaast elk jaar meegespeeld. Susanna werkt bij de Universiteit Utrecht. Ze houdt van reizen, en dan met name het verzamelen van paspoortstempels – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden. Susanna heeft veel ervaring met het spelen van dominante vrouwen, maar vindt het misschien nog wel leuker om haar zachtere kant te laten zien.

Jeroen
Acteur (2013-)
Solonlid van het eerste uur. Als hij niet op de planken staat, geeft Jeroen geschiedenisles aan leerlingen met autisme. Hij voelt zich erg thuis bij hen – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden. Jeroen heeft tot nu toe in elk stuk van Solon gespeeld, in erg uiteenlopende rollen. Zijn stelregel is dan ook elk jaar iets nieuws te proberen. Jeroen kan erg genieten van het werken met mooie teksten op het toneel met als hoogtepunt zijn bewerking van De Koopman van Venetië.

David
Secretaris, acteur (2013-)
David is bestuurslid, acteur en nestor van de groep. Zijn acteerverleden typeert zich door het spelen van vieze, schlemielige slechteriken. Hij wilde echter zijn bereik vergroten en niet altijd getypecast worden. Bij Solon is dat gelukt. David doet onderzoek bij het departement taalkunde aan de Universiteit Utrecht en houdt van goede gesprekken. In discussies gaat David er van uit dat hij altijd gelijk heeft – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden.

Rianne
Acteur (2015-)
Rianne is al sinds het begin van haar studietijd actief op het toneel. De roots van Rianne liggen op Curaçao. Dit is volgens haar terug te zien in haar warme karakter – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden. Op toneel zoekt ze graag de ongemakkelijkheid op en is ze de meesteres van de stilte: die zijn vaak net lang genoeg om extreem grappig te zijn. Naast haar acteertalent is Riannes artistieke kant bij Solon ook terug te vinden in haar ideeën voor decor, posters en trailers die zij jaarlijks etaleert.

Léjon
Acteur (2014-2016, 2018-)
Léjon verliet ooit Solon, omdat hij vond dat zijn promotieonderzoek naar overleden wetenschappers niet goed meer te combineren was met acteren. Wat de rest hiervan vond, laten we in het midden. Maar toen hij bij wijze van vriendendienst ons uit de brand kon helpen, was er weinig voor nodig om zich weer aan te sluiten. Hij is meteen gebleven en zal dit jaar niet alleen zijn schreeuwende zelf zijn, maar jullie ook lastig vallen via social media.

Erik
Acteur (2017-2019), penningmeester (2018-)
Erik is onderdeel van Solon sinds januari 2017. Toen Erik nog in Leiden woonde, heeft hij al gewerkt met onze regisseur Tom Dello. Dit beviel hem goed, waardoor hij zijn oude Leidse toneelvereniging heeft ingeruild voor Solon. In het dagelijks leven doet Erik een PhD wiskunde aan de Universiteit Leiden, iets met algebraïsche meetkunde en getaltheorie – wat de rest daarvan weet, laten wij in het midden. Erik vindt het leuk om zijn rol en het stuk dat hij speelt door en door te kennen.

OUD-LEDEN

Nienke – Acteur (2013)
Karlijn – Acteur (2018)
Jan – Acteur (2013)
Jeffrey – Acteur (2016)
Max – Regie (2013), acteur (2015-2018)
Jelle –
Acteur (2015)
Lisanne – Acteur (2016)
Roosmarijn – Acteur (2014-2016)
Lilian – Regie (2016)