Wie

..IS SOLON?

REGIE

Anne
Regie (2023-)
Na jaren bij een studententoneelvereniging gespeeld te hebben, besloot Anne dat haar passie bij regie lag.  Anne maakt als regisseur graag maatschappelijk geëngageerde stukken op basis van thema’s in de boeken die ze leest. En aangezien ze werkt als taal- en leescoach op een school, heeft ze enorm veel inspiratie. Anne vond het een leuke uitdaging om, nadat Solon acht keer een voorstelling vanuit een bestaand script had gemaakt, samen met ons zélf een stuk te gaan maken. Wat de rest daarvan vindt, houden we in het midden.

ACTEURS

Zosia
Acteur (2014-2016, 2019-)
Zosia debuteerde bij Solon in de titelrol van Adel Blank, waar ze Adel Blank speelde in onze productie Adel Blank. Sindsdien heeft ze geschitterd in minstens even imposante rollen als De Vrouw Van De Jager en Jurylid #5. In 2016 is ze gestopt met Solon, omdat ze zo nodig naar de Verenigde Staten moest emigreren – wat de rest hier van vindt, houden we in het midden. Nu Zosia en haar American lover weer zijn neergestreken in het prachtige Wageningen, wist ze niet hoe snel ze zich weer bij ons aan moest sluiten.

Marloes
Acteur (2017-)
Sinds januari 2017 is Marloes lid van Solon. Ze werkt als teamleider bij een groot elektriciteitsbedrijf. In haar vrije tijd doet Marloes duizend dingen: vrijwilligen bij de daklozenopvang, diepzeeduiken, hockeyen en nog 997 andere dingen. Op het toneel is Marloes energiek en expressief. Daarnaast mag Marloes de brokkenpiloot van Solon worden genoemd. Gemiddeld mist zij twee repetities per jaar door een auto-ongeluk – wat de rest hiervan vindt, houden wij in het midden.

Jan
Acteur (2013, 2023-)
Het wereldrecord voor de langste absentie bij een toneelvereniging die Solon heet, staat zonder twijfel op de naam van Jan. Bij ons eerste stuk was hij er al bij, maar daarna hebben we het tien jaar zonder Jan moeten doen. Het heeft er misschien mee te maken, dat hij die jaren op ene ander continent verbleef. Door zijn decennialange LARP-ervaring is Jan is de handigste handwerker van de groep – wat de rest daar van vindt, houden we in het midden. Op het toneel is Jan innemend en flamboyant.

Connie
Acteur (2023-)
De auditieavond waar Connie met ons kennismaakte, was op 14 februari. Connie greep die gelegenheid aan om haar aanmelding vorm te geven als een contactadvertentie. In het dagelijks leven helpt Connie wetenschappers om begrijpelijke teksten te schrijven. Ze woont in Almere, waar ze, voor ze zich bij Solon aansloot, in een toneelgroep musicals over sprookjes maakte – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden.

Jeroen
Acteur (2013-), bestuur (2023-)
Solonlid van het eerste uur. Als hij niet op de planken staat, geeft Jeroen les aan studenten aan de lerarenopleiding. Jeroen heeft tot nu toe in elk stuk van Solon gespeeld, in erg uiteenlopende rollen. Zijn stelregel is dan ook elk jaar iets nieuws te proberen – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden. Jeroen kan erg genieten van het werken met mooie teksten op het toneel met als hoogtepunt zijn bewerking van De Koopman van Venetië.

David
Bestuur, acteur (2013-)
Davids acteerverleden typeerde zich door het spelen van vieze, schlemielige slechteriken. Hij wilde echter zijn bereik vergroten en niet altijd getypecast worden. Bij Solon is dat gelukt. David doet onderzoek bij het departement taalkunde aan de Universiteit Utrecht en houdt van goede gesprekken. In discussies gaat David er van uit dat hij altijd gelijk heeft, dus hij vindt het erg logisch dat hij bij ons een bestuurstaak vervult – wat de rest hiervan vindt, houden we in het midden.

Léjon
Acteur (2014-2016, 2018-)
Léjon verliet ooit Solon, omdat hij vond dat zijn promotieonderzoek naar overleden wetenschappers niet goed meer te combineren was met acteren. Wat de rest hiervan vond, houden we in het midden. Maar toen hij bij wijze van vriendendienst ons uit de brand kon helpen, was er weinig voor nodig om zich weer aan te sluiten. Hij is meteen gebleven en was vanaf dat moment niet alleen zijn schreeuwende, energieke zelf op het toneel, maar valt jullie sindsdien ook lastig via sociale media.

Erik
Acteur (2017-2019), bestuur (2018-)
Erik is onderdeel van Solon sinds januari 2017. Toen Erik nog in Leiden woonde, heeft hij al gewerkt met onze voormalig regisseur Tom Dello. Dit beviel hem goed, waardoor hij zijn oude Leidse toneelvereniging heeft ingeruild voor Solon. Inmiddels woont Erik in Engeland, maar is hij nog steeds als bestuurslid verbonden met de vereniging: hij regelt de financiën en andere zaken waar hij zijn PhD in de wiskundige getaltheorie voor kan gebruiken – wat de rest daarvan begrijpt, houden we in het midden.

OUD-LEDEN

Nienke – Acteur (2013)
Karlijn – Acteur (2018)
Tom – Regie (2014-2015, 2017-2022)
Jeffrey –
Acteur (2016)
Max – Regie (2013), acteur (2015-2018)
Susanna
– Bestuur, acteur (2013-2022)
Jelle –
Acteur (2015)
Rianne – Acteur (2015-2022)
Lisanne – Acteur (2016)
Roosmarijn – Acteur (2014-2016)
Lilian – Regie (2016)